EJS dec 2022

Eelco Sengers
Fysiotherapeut

Ik studeerde fysiotherapie aan de HALO, afdeling fysiotherapie. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de revalidatie in het Nederlandsch Zeehospitium te Kijkduin. Direct na het behalen van mijn diploma, in 1983, kon ik daar aan de slag als fysiotherapeut. Sinds de oprichting van het kwaliteitsregister fysiotherapie, manuele therapie en het BIG register, sta ik in deze registers ingeschreven en ben ik lid van ParkinsonNet.
In 1990 behaalde ik het diploma Manuele Therapie (School voor Manuele Therapie Utrecht, methode vd Bijl) en combineerde ik mijn werk bij Sophia Revalidatie (SR) met de particuliere praktijk. Op deze manier kon ik ruime ervaring opdoen op gebied van neurologie (oa. CVA, MS, M.Parkinson), traumatologie en amputaties. Bij (uitgebreide) wervelkolomproblematiek komt de combinatie revalidatie en manuele therapie goed van pas. Ook een belangrijk deel van het aandachtsgebied Ehlers Danlos Syndroom (EDS) valt onder de wervelkolomproblematiek.
In de periode van 2001-2007 omvatte het ALS-team van SR een belangrijk deel van mijn werk. De begeleiding van de ALS-patiënten in hun thuissituatie, de multidisciplinaire samenwerking en het gewaardeerd partner van het ALS-Centrum te zijn, maakte dit, voor mij persoonlijk tot een belangrijke periode.
Van 2007 tot eind 2012 werkte ik in de praktijk en als manager van de poliklinische revalidatieafdeling van SR in het Westeinde ziekenhuis (Medisch Centrum Haaglanden).
In juni 2014 behaalde ik mijn Master Specialized Physical Therapy na een verkort traject bij Avansplus in Breda. In het portfolio treft u thesis en casereport die ik voor deze opleiding maakte. De rode draad in deze periode was de zoektocht naar evidentie als fundament voor het interventie beslismodel manuele therapie als behandeling van het Ehlers Danlos Syndroom (EDS).
In de periode jan 2013- feb 2017 combineerde ik mijn werk op de praktijk met de functie van stafmedewerker Zorginnovatie bij het Kenniscentrum van Sophia Revalidatie. In deze functie was ik intermediair tussen Sophia, HBO en verschillende universiteiten.

Sinds april ’24 ben ik op de woensdagochtend werkzaam als POH Bewegen bij Huisartsenpraktijk De Residentie.

Wilt u een afspraak maken?
T: 070 363 24 42 

E-mail: esengers@fysioduinoord.nl
BIG reg.nr. 79 03 499 6304