Handtherapie 

Handtherapie richt zich op de klachten en behandeling van hand-, pols-, en elleboog. Je gebruikt je handen de hele dag door, dus een klacht in dit complexe gebied kan voor veel belemmering zorgen in het dagelijks leven. Klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting of na een trauma of operatie. Vaak voorkomende en bekende klachten aan de hand, pols en elleboog zijn bijvoorbeeld carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog of een triggerfinger. Maar ook reuma, artrose, zenuwletsel of instabiliteit kan klachten aan de hand, pols en/of elleboog veroorzaken.

De behandeling zal zich richten op uitleg en advies over uw klacht en er zal een plan van aanpak gemaakt worden dat past bij uw klacht. De therapie kan intens en langdurig zijn, maar kan ook bestaan uit rust en oefeningen. Soms kan daarbij een spalk aan te pas komen om de hand of pols rust te geven of te mobiliseren. Gezien de vele variaties in klachten en aanpak, zal de therapeut alle opties met u bespreken en beslissen jullie samen wat het plan en het doel wordt. Zo bent u zo snel mogelijk weer aan de beterende hand. 

Samenwerking: We werken samen  met het Hand Pols en Elleboog Centrum en de Eisenhouwer Kliniek.

Basalt Hand Pols en Elleboog Revalidatie (HPER) is een expertisecentrum voor hand, pols- en elleboogproblematiek en biedt medisch specialistische revalidatie. Dit betekent dat een multidisciplinair team onder leiding van een revalidatiearts u begeleidt bij complexe hand, pols en elleboogaandoeningen.

De Eisenhower Kliniek is een orthopedische kliniek, een multidisciplinaire pijnpoli en hand-pols centrum. De orthopedisch chirurgen en handchirurgen hebben minstens vijftien jaar ervaring en allen een eigen expertisegebied.

Afspraak maken? Bel of mail: Emma Groen of Anissa Schoonbrood

T: 070 363 24 42

E-mail: egroen@fysioduinoord.nl
BIG reg.nr. 89930323604

E-mail: aschoonbrood@fysioduinoord.nl
BIG reg.nr. 29930919304