NIEUW!!!

Met ingang van 1 oktober  hebben we bij FysioDuinoord weer handtherapie beschikbaar!

We zijn erg blij met de samenwerking binnen &Basalt met het Hand Pols en Elleboog Centrum. &Basalt is waar de Medisch Specialistische Revalidatie met eerstelijns zorg op het gebied van onder andere handtherapie is verbonden.

Basalt Hand Pols en Elleboog Revalidatie (HPER) is een expertisecentrum voor hand, pols- en elleboogproblematiek en biedt medisch specialistische revalidatie. Dit betekent dat een multidisciplinair team onder leiding van een revalidatiearts u begeleidt bij complexe hand, pols en elleboogaandoeningen.

Ook werken wij samen met de Eisenhower Kliniek. De Eisenhower Kliniek is een orthopedische kliniek, een multidisciplinaire pijnpoli en hand-pols centrum. De orthopedisch chirurgen en handchirurgen hebben minstens vijftien jaar ervaring en allen een eigen expertisegebied.

Onze Emma Groen is afgestudeerd aan de Xpert Handtherapie opleiding in Utrecht en is beschikbaar op locatie Danckertsstraat op maandag, woensdag en donderdag.

Handtherapie richt zich op de klachten en behandeling van hand-, pols-, en elleboog. Je gebruikt je handen de hele dag door, dus een klacht in dit complexe gebied kan voor veel belemmering zorgen in het dagelijks leven. Klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting of na een trauma of operatie. Vaak voorkomende en bekende klachten aan de hand, pols en elleboog zijn bijvoorbeeld carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog of een triggerfinger. Maar ook reuma, artrose, zenuwletsel of instabiliteit kan klachten aan de hand, pols en/of elleboog veroorzaken.

De behandeling zal zich richten op uitleg en advies over uw klacht en er zal een plan van aanpak gemaakt worden dat past bij uw klacht. De therapie kan intens en langdurig zijn, maar kan ook bestaan uit rust en oefeningen. Soms kan daarbij een spalk aan te pas komen om de hand of pols rust te geven of te mobiliseren. Gezien de vele variaties in klachten en aanpak, zal de therapeut alle opties met u bespreken en beslissen jullie samen wat het plan en het doel wordt. Zo bent u zo snel mogelijk weer aan de beterende hand.