PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

De psychosomatische fysiotherapeut heeft zich specialiseerd in behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Spanning en ontspanning
De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden.

De psychosomatische fysiotherapeut werkt nauw samen met andere deskundigen zoals arts of specialist, psycholoog of bedrijfsarts.

Denise Klouwens heeft de master psychosomatische fysiotherapie gevolgd en afgerond in 2020. Er is sprake van een holistische benadering van (pijn)klachten. Of dit nu darmproblemen, hoofd- en nekpijn, vermoeidheid, somberheid, onrust & gejaagdheid of ademhalingsproblemen zijn.
 
Leer weer luisteren naar de fysieke (somatisch) en mentale (psychisch) signalen van jouw lichaam en voel wat vitaliteit kan betekenen voor jou!
 
Afspraak maken?
 
Bel of mail Denise Klouwens:
 
T: 0703632442