Door de psychische overbelasting staat het lichaam onder spanning en dat kan lichamelijke klachten geven. In eerste instantie komen mensen dan bij de fysiotherapeut terecht. Als de klachten iedere keer terugkomen kunnen wij, natuurlijk in overleg met u en uw behandelend arts, doorverwijzen.
 
Andersom is het zo dat regelmatig bewegen psychische klachten, zoals depressiviteit en angstgevoelens verminderen. Dit geldt zowel voor mensen met milde psychische klachten, als voor mensen met een psychische stoornis. 
 
FysioDuinoord en Praktijk Inkt werken sinds kort samen en verwijzen, indien van toepassing, onderling door.
 
Psychotherapie is een effectieve behandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat de mogelijkheid of ruimte om woorden te geven aan wat er in jou omgaat in relatie tot je omgeving. 

Maaike Schuring en Pieternel Meijer van Praktijk Inkt richten zich op de door jou ontwikkelde patronen waardoor de klachten zijn ontstaan. Behandeling kan bestaan uit inzichtgevende therapie, cliëntgerichte therapie, mentaliseren bevorderende therapie (MBT), groepstherapie (bij voldoende deelnemers), cognitieve gedragstherapie, EMDR en/of een vorm van systeemtherapie (waaronder (partner)relatietherapie, ouderbegeleiding). Doel van de behandeling is psychische klachten verminderen of beter hanteerbaar maken.

Praktijk Inkt is gevestigd in de Van Speijkstraat 234-4, 2518 GK Den Haag. Een afspraak maken kan via onze praktijk of rechtstreeks op de contactpagina van Praktijk Inkt.