Basalt, de kracht van revalidatie
Wij hebben een uitstekende relatie met Basalt Revalidatie, waardoor we een optimale afstemming kunnen realiseren in uw revalidatieproces.

&Basalt
FysioDuinoord Zorgpraktijk is onderdeel van &Basalt.

‘&Basalt’ bevindt zich in nieuwbouw ‘De Schoone Ley’, tegenover de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Op deze locatie vestigen wij ons met Basalt revalidatie-geneeskunde en een aantal zelfstandige praktijken in één gebouw. Onder de naam ‘&Basalt’ verbinden wij onze praktijk met Medisch Specialistische Revalidatiezorg.

‘&Basalt’ is een nieuw concept:  op één locatie werken Basalt en het eerstelijns Neuronetwerk op innovatieve wijze intensief samen! Neuronet Haaglanden is een netwerk van 1e lijns  fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten die patiënten behandelen met niet aangeboren hersenletsel binnen de regio Haaglanden.

De locatie is goed bereikbaar met het OV (https://9292.nl/den-haag/bus-tramhalte-leyenburg) en er is een openbare parkeergarage aanwezig.

NeuroNet Haaglanden
We zijn aangesloten bij NeuroNet Haaglanden, door deelname aan dit netwerk zijn we, samen met onze netwerkpartners, in staat patiënten met NAH (o.a. CVA infarct/bloedig, traumatisch hersenletsel, Oncologisch hersenletsel en MS) passende zorg te bieden.
NeuroNet Haaglanden is een initiatief van Basalt Revalidatie, het Haaglanden Medisch Centrum, het Hagaziekenhuis en verschillende 1e lijns praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Den Haag Fysiotherapie
Fysiotherapie Duinoord is aangesloten bij de Den Haag Fysiotherapie-groep. Deze groep van specialisten in beweging is een groep van praktijken die hun krachten hebben gebundeld om zo optimaal in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de zorg. Om een overzicht van aaneengesloten praktijken te zien, kunt u hierboven op de link klikken. Dan kunt u bovendien zien welke specialismen Den Haag Fysiotherapie in huis heeft.

QFitness
QFitness is een fitnesscentrum in de 2e Schuytstraat. Samen met dit fitnesscentrum bieden wij medische fitness aan, maar ook als u ‘gewoon’ wilt sporten, kunt u bij QFitness terecht. De instructeurs van QFitness zullen u persoonlijk begeleiden door middel van een trainingsschema dat speciaal voor u op maat gemaakt is.

Boksen met Parkinson! FysioDuinoord en QFitness organiseren samen Boksen met Parkinson. De trainingen bestaan uit boksoefeningen en functionele oefeningen, waarbij de u dubbeltaken moet uitvoeren. Volgens Bas Bloem neuroloog van het Radboud UMC is dat precies waar mensen met parkinson baat bij hebben.

U maakt kennis met boksen; we trainen conditie, stabiliteit, balans, bokshouding, voetenwerk, boks-technieken, ontwijken en doen grondoefeningen. Naast de basistechnieken traint u kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, ruimtelijk inzicht en u versterkt uw gevoel van zelfvertrouwen. Daan de Wijs is uw leraar en vanaf zijn 9e een enthousiast bokser. Daan is zelf bokser geweest en heeft bijna 80 wedstrijden op zijn naam staan. Ook heeft Daan jaren ervaring in het geven van bokslessen. Alle facetten van het boksen komen aan bod tijdens zijn lessen.

Nieuwe aanmeldingen worden voorafgaand aan de eerste les uitgenodigd voor een intakegesprek bij FysioDuinoord Zorgpraktijk.

We trainen op donderdag 10:30-11:30 uur; locatie 2e Schuytstraat 209, 2517 TN Den Haag. Abonnementhouders van QFitness trainen gratis mee op vertoon van hun abonnementskaart. Bent u geen lid dan is het € 10,= per les.

Ergotherapie

Wij werken samen met 2 ergotherapiepraktijken:

ParkinsonNet
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. Meer dan 2000 zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

ALS netwerk Haaglanden
Het Netwerk Haaglanden is een samenwerkingsverband van het ALS Centrum Nederland, de ALS teams van Basalt en zorgverleners rondom patiënten met ALS, PSMA en PLS in de regio Haaglanden, Delfland en het Westland. De samenwerkingspartners zijn de ALS behandelteams van Basalt, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten vanuit de eerste lijn, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. Het delen van expertise gebeurt o.a. 2 keer per jaar tijdens een netwerkbijeenkomst.

Belife
Belife is een landelijk werkend interventie & gezondheidsmanagement adviesbedrijf dat werknemers en bedrijven gericht ondersteunt bij het vormgeven van hun duurzame inzetbaarheid. Als organisatie geloven wij in de kracht van mensen. Dat doen we door bedrijven te helpen met het nemen van eigenaarschap en leiderschap op de thema’s vitaliteit en inzetbaarheid en daarnaast concreet aan de slag te gaan met mensen en teams. Van persoonlijke training en coaching tot revalidatie- en vitaliteitsprogramma’s. We doen dit in-company bij bedrijven, en hebben daarnaast een tiental BeLife centra verspreid over Nederland.

Belife beschikt daarbij over hoogwaardige kennis van inspanningsfysiologische metingen, fysieke belasting, voedingsassessments en mentale weerbaarheidsmetingen. Daarnaast hebben we ervaring op het gebied van begeleiding van topsporters en sportteams.

ClaudicatioNet
ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV). ClaudicatioNet streeft naar transparante, doelmatige en hoogwaardige zorg voor deze patiënten. ClaudicatioNet fysiotherapeuten onderscheiden zich door het begeleiden van patiënten in het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl. De kwaliteit van de behandeling wordt geborgd door een set aanvullende kwaliteitsvoorwaarden waaraan ClaudicatioNet therapeuten voldoen. Op deze manier is voor elke patiënt met PAV in Nederland de beste, conservatieve zorg beschikbaar.
Alle ClaudicatioNet therapeuten zijn met een eigen portfolio te vinden op de Zorgzoeker.

Praktijk Inkt (psychotherapie)
Wij werken sinds kort samen met Maaike Schuring en Pieternel Meijer van Praktijk Inkt. Praktijk Inkt biedt psychotherapie voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar voor de generalistische basis en specialistische GGZ (GBGGZ en SGGZ).

Psychotherapie is een effectieve behandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat de mogelijkheid of ruimte om woorden te geven aan wat er in jou omgaat in relatie tot je omgeving.
Wij richten ons op de door jou ontwikkelde patronen waardoor de klachten zijn ontstaan.Behandeling kan bestaan uit inzichtgevende therapie, cliëntgerichte therapie, mentaliseren bevorderende therapie (MBT), groepstherapie (bij voldoende deelnemers), cognitieve gedragstherapie, EMDR en/of een vorm van systeemtherapie (waaronder (partner)relatietherapie, ouderbegeleiding). Doel van de behandeling is psychische klachten verminderen of beter hanteerbaar maken.

Praktijk Inkt is gevestigd in de Van Speijkstraat 234-4, 2518 GK Den Haag. Een afspraak maken kan via ons of via de contactpagina van Praktijk Inkt.