Huisartsenpraktijk De Residentie

We werken samen met Huisartsenpraktijk De Residentie. De Residentiedokters staan, vanuit de locaties Prins Hendrikstraat 129 en Sweelinckplein 45, voor persoonlijke en goede huisartsenzorg voor de wijken Duinoord en Zeeheldenkwartier.

De Residentiedokters leveren zorg naar moderne maatstaven en u kunt bij hen terecht voor alle reguliere huisartsenzorg gedurende het gehele jaar op alle reguliere werkdagen.

Basalt, de kracht van revalidatie

Wij hebben een uitstekende relatie met Basalt Revalidatie, waardoor we een optimale afstemming kunnen realiseren in uw revalidatieproces.

&Basalt
FysioDuinoord Zorgpraktijk is onderdeel van &Basalt.

‘&Basalt’ bevindt zich in nieuwbouw ‘De Schoone Ley’, tegenover de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Op deze locatie vestigen wij ons met Basalt revalidatie-geneeskunde en een aantal zelfstandige praktijken in één gebouw. Onder de naam ‘&Basalt’ verbinden wij onze praktijk met Medisch Specialistische Revalidatiezorg.

‘&Basalt’ is een nieuw concept:  op één locatie werken Basalt en het eerstelijns Neuronetwerk op innovatieve wijze intensief samen! Neuronet Haaglanden is een netwerk van 1e lijns  fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten die patiënten behandelen met niet aangeboren hersenletsel binnen de regio Haaglanden.

De locatie is goed bereikbaar met het OV (https://9292.nl/den-haag/bus-tramhalte-leyenburg) en er is een openbare parkeergarage aanwezig.

NeuroNet Haaglanden
We zijn aangesloten bij NeuroNet Haaglanden, door deelname aan dit netwerk zijn we, samen met onze netwerkpartners, in staat patiënten met NAH (o.a. CVA infarct/bloedig, traumatisch hersenletsel, Oncologisch hersenletsel en MS) passende zorg te bieden.
NeuroNet Haaglanden is een initiatief van Basalt Revalidatie, het Haaglanden Medisch Centrum, het Hagaziekenhuis en verschillende 1e lijns praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Den Haag Fysiotherapie
Fysiotherapie Duinoord is aangesloten bij de Den Haag Fysiotherapie-groep. Deze groep van specialisten in beweging is een groep van praktijken die hun krachten hebben gebundeld om zo optimaal in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de zorg. Om een overzicht van aaneengesloten praktijken te zien, kunt u hierboven op de link klikken. Dan kunt u bovendien zien welke specialismen Den Haag Fysiotherapie in huis heeft. 

Naast deze groep werken we ook nauw samen met twee praktijken in Scheveningen, nl. Fysiotherapie Het Middenpad en Centrum voor Fysiotherapie Westduinen. We werken samen op het gebied van na- en bijscholing en gebruiken onderling elkaars expertise. Op deze wijze stimuleren, beheren en borgen we de kwaliteit van onze fysiotherapeutische zorg zowel op het niveau van de individuele fysiotherapeut als op praktijkniveau.

QFitness

QFitness is een fitnesscentrum in de 2e Schuytstraat. Samen met dit fitnesscentrum bieden wij medische fitness aan, maar ook als u ‘gewoon’ wilt sporten, kunt u bij QFitness terecht. De instructeurs van QFitness zullen u persoonlijk begeleiden door middel van een trainingsschema dat speciaal voor u op maat gemaakt is.

Boksen met Parkinson! FysioDuinoord en QFitness organiseren samen Boksen met Parkinson. De trainingen bestaan uit boksoefeningen en functionele oefeningen, waarbij u dubbeltaken moet uitvoeren. Volgens Bas Bloem neuroloog van het Radboud UMC is dat precies waar mensen met parkinson baat bij hebben.

U maakt kennis met boksen; we trainen conditie, stabiliteit, balans, bokshouding, voetenwerk, boks-technieken, ontwijken en het doen grondoefeningen. Naast de basistechnieken traint u kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, ruimtelijk inzicht en u versterkt uw gevoel van zelfvertrouwen. Daan de Wijs is uw leraar en vanaf zijn 9e een enthousiast bokser. Daan is zelf bokser geweest en heeft bijna 80 wedstrijden op zijn naam staan. Ook heeft Daan jaren ervaring in het geven van bokslessen. Alle facetten van het boksen komen aan bod tijdens zijn lessen.

Nieuwe aanmeldingen worden voorafgaand aan de eerste les uitgenodigd voor een intakegesprek bij FysioDuinoord Zorgpraktijk.

We trainen op donderdag 10:30-11:30 uur; locatie 2e Schuytstraat 209, 2517 TN Den Haag. Abonnementhouders van QFitness trainen gratis mee op vertoon van hun abonnementskaart. Bent u geen lid dan is het € 10,= per les.

Ergotherapie: Ergotherapiepraktijk Wateringse Veld

Ergotherapie Wateringse Veld is ook onderdeel van &Basalt en bevindt zich in nieuwbouw ‘De Schoone Ley’, tegenover de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Reeds langere tijd werken we vanuit FysioDuinoord Zorgpraktijk multidisciplinair samen met verschillende ergotherapiepraktijken, maar met de constructie met Ergotherapie Wateringse Veld denken we de korte lijntjes te versmelten en onze praktijken nog beter samen te kunnen laten werken.

Natuurlijk met als doel een verbetering van onze gezamenlijke behandel-mogelijkheden. Henriëtte Terlouw is dus in dienst van Ergotherapie Wateringse Veld maar door een samenwerkingsovereenkomst inzetbaar voor patiënten  met NAH van FysioDuinoord Zorgpraktijk. Henriëtte komt, indien noodzakelijk, ook bij u thuis of op de locatie Danckertsstraat.

Afspraak maken? Gebruik de button rechts boven, bel of mail

T: 070 309 98 60  

E:info@fcwv.nl

ParkinsonNet
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. Meer dan 2000 zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

ALS netwerk Haaglanden
Het Netwerk Haaglanden is een samenwerkingsverband van het ALS Centrum Nederland, de ALS teams van Basalt en zorgverleners rondom patiënten met ALS, PSMA en PLS in de regio Haaglanden, Delfland en het Westland. De samenwerkingspartners zijn de ALS behandelteams van Basalt, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten vanuit de eerste lijn, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. Het delen van expertise gebeurt o.a. 2 keer per jaar tijdens een netwerkbijeenkomst.

ClaudicatioNet
ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV). ClaudicatioNet streeft naar transparante, doelmatige en hoogwaardige zorg voor deze patiënten. ClaudicatioNet fysiotherapeuten onderscheiden zich door het begeleiden van patiënten in het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl. De kwaliteit van de behandeling wordt geborgd door een set aanvullende kwaliteitsvoorwaarden waaraan ClaudicatioNet therapeuten voldoen. Op deze manier is voor elke patiënt met PAV in Nederland de beste, conservatieve zorg beschikbaar.
Alle ClaudicatioNet therapeuten zijn met een eigen portfolio te vinden op de Zorgzoeker.

 
Psychologie/psychotherapie
We werken samen met twee praktijken, Praktijk Bohnen en Praktijk Inkt.
Erica werkt op  de donderdag bij ons in de praktijk. Meer informatie kunt u vinden op https://www.praktijk-bohnen.nl  Afspraak maken? Klik HIER
 
Maaike Schuring en Pieternel Meijer van Praktijk Inkt werken in hun praktijk gevestigd in de Van Speijkstraat 234-4, 2518 GK Den Haag. Een afspraak maken kan via de contactpagina van Praktijk Inkt.