1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Contactinformatie

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

Adres
Danckertsstraat 88
2517 TK Den Haag
Telefoon
(070) 363 24 42
E-mailadres
Maak een afspraak Stel een vraag Patiëntenportaal
De Fysiotherapeut Zorgkaart Nederland

Specialismen

Aangezien alle klachten verschillende oorzaken kunnen hebben, is het noodzakelijk om verschillende specialismen in huis te hebben. Op deze pagina zullen we elk specialisme kort beschrijven. Met deze specialismen komen wij u zo goed mogelijk tegemoet in uw hulpvraag. In de praktijk komt het voor dat verschillende specialismen met elkaar gecombineerd worden.

Manuele therapie

Manuele therapie heeft als uitgangspunt dat ieder mens een eigen bewegingsvoorkeur heeft en op een eigen manier beweegt. Wanneer iemand bijvoorbeeld een ongeluk, ongewone arbeid of door psychische factoren niet meer in staat is op zijn eigen manier te kunnen bewegen, kunnen klachten ontstaan. Deze klachten uiten zich niet altijd op de plaats van de oorzaak. Door het bewegen in de gewrichten tracht de manueel therapeut de gewrichten en het lichaam weer optimaal te laten functioneren.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt gemakkelijker.

Ontwikkeld door 23MB