Susan Texeira

Susan Teixeira
Relatie- en gezinstherapeut

Ik ben Susan Teixeira. Al mijn hele arbeidzame leven werk ik met kinderen en hun ouders.
Als kind al wist ik dat ik later wilde werken met kinderen die het moeilijk hadden en het was daarom een logische keuze om de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk te doen, waarna ik in 1990 ben begonnen als groepsleidster in een kindertehuis. Gedurende dit werk heb ik veel geleerd zowel over de moeilijkheden die mensen kunnen tegenkomen en de effecten hiervan op kinderen, maar ook over de effecten van het gedrag en de gevoelens van kinderen op hun omgeving (ouders, familie, hulpverleners).

Deze wisselwerking tussen mensen die elkaar na staan, is me blijven boeien.
Na 10 jaar heb ik de overstap gemaakt heb naar het werken als manager, wederom in de jeugdhulpverlening.
Dit ging me minder goed af: ik wilde het beste voor zowel de kinderen als hun ouders maar ook voor het personeel dat ik aanstuurde en kon niet goed overweg met de sandwichpositie waarin ik zat, waar vaak ook zakelijke argumenten doorslaggevend waren voor veel beslissingen.

In 2009 ben ik me dus opnieuw gaan omscholen, tot het vak dat ik tot op heden met veel plezier en passie uitvoer: systeemtherapeut, of te wel: relatie- en gezinstherapeut. In dit vak kom ik tot mijn recht. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, het delen van mijn kennis en inzichten en het samen zoeken naar manieren om de vastgelopen processen en communicatiepatronen te herstellen, geeft me elke dag weer veel energie. Ik kan me intens dankbaar voelen voor de openheid die mensen me geven in deze zoektocht naar verbetering van hun relatie(s) en na 10 jaar kan ik wel zeggen dat ik er inmiddels behoorlijk bedreven in ben geworden.

Ik werk zowel met gezinnen als met koppels (dit kunnen partners, broers en zussen, vrienden, buren etc zijn), maar ook is het heel goed mogelijk om individueel te werken aan dezelfde thema’s/ problemen.

Naast mijn werk in deze praktijk, werk ik als systeemtherapeut binnen de kinder- en jeugd-GGZ in Den Haag.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Mail naar: 

susan@relatietherapeuten.nl of bel 070 363 24 42